maanantai 7. huhtikuuta 2014

8.4.14 nuotit, Talvivaara, Nokia

Jenkki-indeksit päättivät jälleen laskuun, mutta homma haiskahtaa käänteeltä tänään ellei Ukrainassa tapahdu mitään uutta dramaattista. Nikkeikin laskussa. Yhdysvaltain tuloskausi käynnistyy tänään perinteiseen tapaan markkinoiden sulkeuduttua, kun Alcoa julkistaa Q1/14 tuloksensa. Jonkinlainen henkinen viittahan tämä on aina ollut Q1- tuloksille.

Talvivaara- casessa on jälleen vilautettu konkurssikorttia kun yritys ei pystyne toteuttamaan rahanpuutteen vuoksi Kajaanin ely-keskuksen edellyttämiä vedenpuhdistusinvestointeja ja -prosesseja. Nystarin taannoinen 20M€ ei siis tunnu missään ja hermopeli jatkuu edelleenkin. Eiköhän tuossa saagassa vielä yksi dead-cat-bounce nähdä, mutta Hissipoika ei haksahda näihin spekulaatioihin enää vaan istuu käsiensä päällä ja katselee kuinka kevään osingot ropisevat tileille tasaisena virtana. Nikkelin hinta on hyvin lievässä noususuhdanteessa mutta mitään nopeaa apua tästä on Talvivaaralle turha odottaa vaikka trendi jatkuisikin. Varastotasot ovat edelleen huimat.

Nokia putosi eilen mukavasti tuonne 5.30€ kieppeillä ja rohkeimmat voisivat vetäistä aamupuuron sekaan vähän lonkeroa tänään. Itse holdaan ja odottelen osinkopäätöksiä, jotka odottanevat Intian tilanteen selkiytymistä - kestää kestää!!!...Mikäli divaria tippuisi ns kunnolla niin sinä päivänä kurssi raketoisi mukavasti, mutta eipä väliä. Ennen kaikkea toivotaan että Q1 luvut ovat vähintään tyydyttävät.

Let us go and grab some green! Good luck!

-HSEn viimeinen hissipoika-

Ps. Mitä ihmettä tapahtuu Lemminkäisessä? Hyssyn hyssyn on hallitus mutta CEOn ja CFOn lähtö lyhyellä aikavälillä antaa signaalin: strong tarkkaile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti