maanantai 14. huhtikuuta 2014

Stockmann, Atria, Alma...negari, YTt, negari, YTt....ORION!

En nyt mieti liikaa Ukrainaa koska tilanne voi päivän sisällä heilahtaa mihin suuntaan tahansa, mutta varmaan on että Venäjä- osakkeiden töyssyinen matka jatkuu edelleenkin.

Jos Atria pamautti hyytävän negarin koko vuodelle eilen (tästä alempana lisää), niin Stockka pamautti aamun pommin rajuilla YT- neuvotteluilla. Tällä kertaa puhutaan kokonaisesta "rakenneuudistuksesta" ja liipasimella on n 10% tavaratalohenkilöstöstä. Ei ole helppoa enää tällä kruununjalokivelläkään kun Galna Dagarkin meni kai penkin alle myynnin pudottua prosentteja edellisvuodesta.

Atrian eilen antama 2014 tulosvaroitus oli todella tyly koska tulosraportissa ennakoitiin liikevoiton kasvavan y-to-y ja jo nyt huhtikuussa tämä murskattiin KOKO VUOTTA ajatellen. Mitähän 2kk:n aikana oikein on tapahtunut vai meneekö tämä vain heikon ennustamisen piikkiin? Veikkaan että jollakin saattaa taloushallinnossa hiki valua selkää pitkin - toki Ukrainan vaikutus tässäkin painanee. Ennusteet tulevat alas tämän seurauksena rajusti enkä mitään syytä miksi Atriaa kannattaisi juuri nyt omistaa. SELL. Rupla nostaa kustannuksia ja sianlihan tuontikielto prässää toisesta suunnasta. Paha, paha.

Alma negari ja YTt. Sääliksi alkaa käydä kustannustoimialaa...

Orion (btw: ensimmäinen omistamani yritys n vuodelta 1980) on mennyt täysin yleistä konsensusta vastaan jo vuosia ja geneerisen substituutionhan piti ajaa firma vaikeuksiin ajat sitten. Firman liikevoittoprosentti 2013 oli 26.6%. En kiellä etteikö tämä olisi laskussa mutta toisaalta mm Easyhalerin tämänaamuiset uutiset ensimmäisistä myyntiluvista EU:ssa tukee myös uusien bisneksien kasvutarinaa. Firmahan on aivan super-kunnossa edelleenkin. Osinkosalkkuun dipeistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti