keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

S&P ATH, Nikkei 4-Month High => Soon poijjaat BULL. Nokian Renkaat.

Oletteko tekin pohtineet parin viime vuoden aikana, onko osakekurssien nousu kestävää vai tuleeko vielä romahdus? Sanoisin että aika tyypillistä ja turhaa murehdintaa kun ollaan jo Pörssin vaiheessa 2 (klassinen lista alla). Muistan jatkuvasti näkeneeni pari vuotta netissä ja mediassa kirjoituksia kaikenlaisista uhkakuvista, joiden ansioista pörsseissä tullaan näkemään esim "tuntuva korjaus". Tosiasiassahan olemme klassisessa Bull-markkinassa ja olemme olleet siinä jo keskimäärin viitisen vuotta riippuen markkinasta. esim DJones on kaksinkertaistunut viidessä vuodessa. OMX25 oli viisi vuotta sitten päälle tonnin ja nyt kolkutellaan jo kolmea tuhatta.

1. Varhainen nousu
2. Bull market – osakekurssit ovat nousu-uralla
3. Osakekauppaa käydään historiaan nähden korkealla hintatasolla
4. Kurssinousu lähestyy loppuaan
5. Huippu
6. Huippu on ylitetty
7. Bear market – kurssit ovat matkalla alas
8. Kurssilaskun huipennus
9. Lasku loppuu

Sanoisin että olemme siirtymässä tai siirtyneet vaiheeseen kolme jossa ns. klassisessa Bull-markkinassa lyödään kaikki vanhat ennätykset uusiksi, mutta ei huolta - kohtaan 5 on vielä kuukausia tai vuosia aikaa.

Aamun piristykseksi Nokian Renkaat pamautti hieman odotetunkin tulosvaroituksen, jossa ei yllättäen ruplan heikkeniminen on syynä 2014 varoitukseen. Liikevaihdon ja tuloskasvun sijaan yritys odottaa nyt tuloksensa heikkenevän. Sinänsä proffarissa ainakin yritettiin antaa positiivista mielikuvaa siitä että tosiasiassa myynti länsimarkkinouilla kasvaa mutta valuuttakurssit ja itä heikentävät tuloksen. Kurssireaktio ei täten ole aivan kirkossa kuulutettu. Kuten sanottua, tulosvaroitus oli odotettu.

-HSEn viimeinen hissipoika-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti